Shinkyokushin Austrian Open 2017  – Beć, 11. 06. 2017.

 

Shinkyokushin Austrian Open 2017 održan je u Beču, 11. 06. i za razliku od prošlogodišnjih turnira, ovogodišnji je održan samo u borbama za kategorije juniora i seniora.

Turnir je kupio 102 natjecatelja iz različitih kyokushin organizacija iz 10 zemalja: Švedske, Bugarske, Srbije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Španjolske, Hrvatske i Austrije.

Hrvatski kyokushinkai savez predstavljali su Gabriela Suša i Tomislav Božić iz samoborskog Fortisa te Bruno Stojanović iz svetonedeljske Domenice.

Gabriela je nastupila u kategoriji mlađih juniorki -55kg i nije uspjela proći prvo kolo izgubivši borbu od natjecateljice iz Poljske.

U počecima borbe izvela je odličan prednji kružni nogom u glavu koji na žalost suci nisu dosudili Gabrieli u korist, dok su u posljednjim sekundama borbe bodovali Poljakinjin prednji kružni nogom u glavu što je bilo dovoljno za prevagu Poljakinje.

Na slici: Gabriela u akciji

1

Bruno je osvojio 1. mjesto u kategoriji mlađih juniora -75kg gdje je za protivnike imao također natjecatelje iz Poljske. Svoju nadmoć pokazao je pobjedivši oba protivnika prije isteka vremena.

Prvu borbu završio je oborivši protivnika udarcima koljenom u tijelo nakon 25 sekundi borbe, dok je drugu borbu pobijedio sa dva knock downa udarcima rukama u tijelo u 65. sekundi i serijom udaraca koljenom u tijelo pred sami kraj borbe.

Na slikama: Bruno u akciji i na pobjedničkom postolju

2

3

Tomislav je isto tako pokazao nadmoć u svojoj kategoriji starijih juniora +70kg gdje je osvojio 1. mjesto pobjedivši svoje protivnike također prije isteka trajanja borbe.

U prvoj borbi protiv mađarskog natjecatelja ostvario je dva knock downa serijom udaraca nogama prednjim kružnim u noge u 35. i u 70. sekundi, a u borbi protiv natjecatelja iz Poljske, prvi knock down realizirao je koljenom u tijelo u 75. sekundi, a drugi, serijom udaraca rukama u tijelo nakon 85 sekundi borbe.

Na slikama: Tomislav u akciji i na pobjedničkom postolju

4

5

Snimke borbi naših natjecatelja kao i album fotografija pogledajte na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia.

O radu IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska te klubova Domenica i Fortis potražite na www.karate-kyokushinkai.hr.

Na slici: Natko Skukan u ulozi trenera našeg tima, natjecatelji Tomislav Božić, Gabriela Suša i Bruno Stojanović te Vladimir Sekelj u ulozi suca nakon Shinkyokushin Austrian Opena 2017

6