O NAMA

Hrvatski ogranak IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije utemeljen je 28. 05. 2009. ”Dojo licencom” koju je Kancho Yoshikazu Matsushima, 9. Dan, predsjednik IKO Matsushima Kyokushinkaikan-a iz Japana, osobno uručio Sempai Vladimiru Sekelju 04. lipnja 2009. u španjolskoj Santa Suzani (Barcelona) na trening kampu ”OKKE Gassuko 2009”.

Na slici: Sempai Sekelj u društvu Kancho Yoshikazu Matsushime, 9. Dan (predsjednik IKO Matsushima), Shihana Klausa Rexa, 6. Dan (Branch chief iz Španjolske i predsjednik EKO), Shihana Józsefa Borze, 6. Dan (Branch chief iz Mađarske i tehnički direktor EKO) te Branch chief-ova i Dojo operatora iz Poljske, Španjolske, Švedske, Italije i Ukrajine na ”OKKE Gassuko 2009”

Svimala

Dobivanju licence prethodila je preporuka od strane Shihana Józsefa Borze, 6. Dan, Tehničkog direktora europske organizacije IKO Matsushima kod koga je Sempai Sekelj na Ljetnoj školi 1996. godine položio ispit za 1. Dan.

Četiri mjeseca kasnije po dobivanju Dojo licence, koja je privremenog karaktera, 28. rujna 2009. Sempai Vladimir Sekelj postaje Branch chief i Country representative za Hrvatsku u IKO Matsushima.

Slika: certifikat IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije za službeni ogranak u Hrvatskoj sa datumom 28. 09. 2009.

licencamala

 

Od svog utemeljenja hrvatski ogranak sudjeluje na svim značajnim manifestacijama kako europske tako i svjetske Kyokushin Matsushima organizacije.

Sempai-i Vladimir Sekelj i Ivica Stanić sudjeluju na 4. EKO Kyokushin Matsushima ljetnom kampu u mađarskom Miškolcu od 04. do 07. kolovoza 2009. koji vodi Shihan Borza, a gdje obojica polažu za 2. Dan.

Na slikama: Sempai Sekelj i Sempai Stanić u društvu Shihana Borze te crni pojasevi sudionici 4. EKO Kyokushin Matsushima ljetnog kampa

hungarymala hungarysvimala

Iako Hrvatska nije imala svoje natjecatelje na 6. otvorenom prvenstvu Europe u talijanskom Gallipoli-u, tročlana hrvatska delegacija u sastavu Sempai Vladimir Sekelj, Sempai Ivica Stanić te Kohai Natko Skukan, nazočila je ovom turniru 14. studenoga 2009. Drugog dana održan je trening sa Kanchom Matsushimom te sastanak Međunarodnog odbora i Opća skupština europske organizacije na kojoj je izvješće o radu hrvatskog ogranka podnio Sempai Sekelj. Tom prilikom uručeni su i pojasevi te diplome položenog 2. Dan-a Sempai Sekelju i Sempai Staniću. Najavljeno je održavanje 3. svjetskog kupa u Španjolskoj 2010. te 7. otvorenog prvenstva Europe 2011. u Mađarskoj.

Na slikama: Sempai Sekelj, Sempai Stanić i Kohai Skukan u društvu Kancho Matsushime te Hanshi Johna Taylora, 9. Dan, dopredsjednika IKO Matsushima na 6. otvorenom prvenstvu Europe te nakon treninga 15. 11. 2009. u društvu Kancho Matsushime

italymala italytreningmala

Prvi međunarodni nastup hrvatskih natjecatelja u članstvu IKO Matsushima dogodio se u mađarskom gradu Satoraljaujhely, 27. 02. 2010. kada je održan turnir pod nazivom ”V. Zemplen Cup” i kada je naših 12 predstavnika ostvarilo odličan uspjeh osvojivši 7 odličja. Organizator turnira bio je mađarski ogranak IKO Matsushima Kyokushinkaikan-a, no uz klubove ove organizacije, na turniru su nastupili i mađarski klubovi iz Shinkyokushin organizacije te ostalih organizacija.

Na slici: Dvanaest veličanstvenih nakon turnira ”V. Zemplen Cup” 27. 02. 2010. u mađarskom Satoraljaujhely-u
shatormala

Kako su naši klubovi članovi i jedni od osnivača Hrvatskog kyokushinkai saveza, klubovi aktivno sudjeluju u radu Saveza te Leon Paljušić (KKK ”Bregana DIV”) i Ante Bulaja (KKK ”Domenica”) čine reprezentaciju Saveza na Europskom juniorskom prvenstvu Kyokushin-kan organizacije 17. travnja 2010. u mađarskom gradu Szentesu, no ovoga puta bez većeg uspjeha.

Za 3. svjetski kup održan 19. i 20. lipnja 2010. u Esteponi – Malaga, Costa del Sol, na jugu Španjolske, Hrvatska je imala natjecatelja u teškoj kategoriji, člana KKK ”Bregana DIV” Krunoslava Zlodija koji je ostvario zavidan uspjeh plasiravši se među 16 najboljih teškaša. Njemu u pratnji bio je Sempai Sekelj koji je ujedno bio i sudac na natjecanju u lakoj kategoriji. U vrijeme Svjetskog kupa održana je Opća skupština IKO Matsushima na kojem je za domaćina slijedećeg Svjetskog kupa 2014. godine izabrana Južna afrika.

Nakon Svjetskog kupa, naši su predstavnici sudjelovali 21. i 22. lipnja 2010. na trening kampu koji je vodio Kancho Matsushima u gradiću Fuente de Piedra, nedaleko Malage.

Na slikama: Sempai Sekelj i Kohai Zlodi u društvu Kancho Matsushime u koridi Plaza de Toros de Estepona gdje se održavao 3. svjetski kup te sudionici trening kampa u Fuente de Piedra, 22. 06. 2010.
seminarspainmala spainepmala

U mađarskom Karcagu, 30. listopada 2010. na ”10. Nagykun Cup”-u nastupila su dvojica naših juniora Ante Bulaja (KKK ”Domenica”) i Lovro Mihelić (KKK ”Fortis”) no njihov solidan nastup nije bio dovoljan za prolazak prvog kola