KUP DOMENICE

dom

Kup Domenice je tradicionalni turnir u organizaciji Kyokushin karate kluba Domenica Sveta Nedelja koji se neprekidno održava od 2004. godine.

U nastavku samo par riječi o nekoliko značajnijih:

  • godine održano je prvo izdanje turnira u sportskoj dvorani OŠ Sveta Nedelja pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Svete Nedelje kada je u prepunoj dvorani nastupilo 154 natjecatelja iz 7 domaćih klubova.
  • godine turnir postaje međunarodni nastupom natjecatelja IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije iz Mađarske, Poljske i Srbije, a na poziv hrvatskog ogranka te organizacije utemeljenog godinu dana ranije. Radi potrebe za većom dvoranom, turnir je po prvi puta održan izvan Svete Nedelje i to u sportskoj dvorani Bogumil Toni u Samoboru, a nastupilo je 116 natjecatelja iz 12 klubova.
  • godine generalni pokrovitelj 9. kupa Domenice je Grad Sveta Nedelja sa gradonačelnikom Dragom Prahinom koji je turnir i osobno otvorio.Turnir je održan u novoj sportskoj dvorani Samobor, a nastupilo je 133 natjecatelja iz 15 klubova iz BiH, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
  • godine generalno pokroviteljstvo Kupa Domenice preuzima Zagrebačka županija, a turniru je nazočio i službeno ga otvorio župan Stjepan Kožić. Te godine, na 10. kupu Domenice nastupilo je 148 natjecatelja iz Austrije, BiH, Mađarske, Slovačke, Srbije i Hrvatske.
  • godine na 11. kupu Domenice nastupa do tada rekordnih 270 natjecatelja članova 6 kyokushin organizacija: IBK, IFK, KWF, Shinkyokushin, Kyokushin-Kan i IKO Matsushima te natjecatelji ostalih stilova karatea. Na turniru nastupili natjecatelji iz 12 zemalja: Italija, Slovenija, Austrija, Mađarska, Poljska, Danska, Rusija, Izrael, Makedonija, Srbija, BiH te Hrvatska. Od ovog turnira nadalje održavaju se dva natjecanja i to u katama i u borbama.
  • godine Turnir se vraća u Svetu Nedelju i održava se u novoj školskoj sportskoj dvorani PŠ Rakitje. Sa 13. kupom Domenice obilježena je 40. godišnjica kyokushin karatea u Hrvatskoj kojeg je 1976. donio Sensei Branko Vašinko i koji se isprava počeo trenirati u Samoboru i Sisku, a nešto kasnije i u Zagrebu, Dugom Selu i Žabnom. Na turniru je nastupilo 240 natjecatelja iz 41 kluba iz 12 zemalja: Francuska, Italija, Austrija, Švicarska, Mađarska, Poljska, Danska, Ukrajina, Makedonija, Srbija, BiH te Hrvatska.
  • godine na 14. kupu Domenice nastupilo je 280 natjecatelja iz 13 zemalja: Italija, Slovenija, Austrija, Švicarska, Mađarska, Poljska, Danska, Nizozemska, Ukrajina, Makedonija, Srbija, BiH te Hrvatska. U katama je nastupilo 78 natjecatelja u 8 kategorija, a u borbama je nastupilo 220 natjecatelja u 31 kategoriji. Ovim turnirom, Kyokushin karate klub Domenice Sveta Nedelja obilježio je svoju 15. obljetnicu. Na turniru po prvi puta nastupili predstavnici svih 5 kyokushin karate organizacija koje djeluju u Republici Hrvatskoj: IKO, Shinkyokushin, IKO Matsushima, Kyokushin-Kan i IBK.

 

Slijedeći turnir, 15. kup Domenice, održati će se 10. 03. 2018. u Svetoj Nedelji, a turnir je otvoren za sve bez obzira na stil, savez ili organizaciju i to u katama i u borbama za sve uzraste.

Do sada, na Kupu Domenice nastupili su predstavnici 11 kyokushin organizacija: IKO, Shinkyokushin, IKO Matsushima, Kyokushin-Kan, IBK, IFK, IKBO, KWF, Honkyokushin, Sokyokushin, All Japan Kyokushin Union te predstavnici drugih stilova karatea.

Isto tako lijepi je i broj od 17 zemalja iz kojih su sve natjecatelji do sada dolazili: Francuska, Italija, Slovenija, Austrija, Švicarska, Mađarska, Slovačka, Poljska, Danska, Nizozemska, Ukrajina, Rusija, Izrael, Makedonija, Srbija, BiH te Hrvatska.

Za 15. kup Domenice najavljen je nastup po prvi puta i natjecatelja iz Španjolske, Bjelorusije i Estonije, stoga im kao i naravno svima ostalima, želimo dobrodošlicu i vidimo se 10. 03. 2018. u Svetoj Nedelji.

Osu!