Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska – 26. 03. 2022.

Ispit za dječje pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska za kyokushin karate klubove Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor, održan je 26. 03. u maloj dvorani sportske dvorane OŠ Vladimira Deščaka u Novakima.

Na ispitu su se okupili članovi klubova koji treniraju u Domaslovcu, Svetom Martinu pod Okićem, Pavučnjaku, Kerestincu i Novakima te je svaki ovakav ispit prilika za zajednički trening i stjecanje iskustva.

Ispit je održan u dva dijela. U prvom dijelu od 10 do 11:15 ispitu su pristupili kandidati za narančaste pojaseve, dok je drugi dio od 11:30 do 13:30 bio namijenjen kandidatima za plave i žute pojaseve.

Za sve pojaseve kandidati su trebali prikazati potrebnu razinu motoričkih sposobnosti i tehniku karatea kroz stavove, udarce i blokade, njihovu povezanost u zadanim formama te praktičnu primjenu kroz samoobranu.

Kandidati za žute pojaseve odradili su još i potreban broj borbi po turnirskim pravilima sa punim kontaktom uz zaštitnu opremu i ograničenjima koja se odnose na udarce upućene prema glavi sukladno uzrastu.

Zasluženi viši pojas položili su:

  • narančasti – Ivano Golubić i Sebastijan Đurek iz Domenice te Doris Kufrin, Tin Adam, Olivia Lupis Lysova i Josip Lugarić iz Fortisa;
  • drugi narančasti – Taša Andrijata, Gabriel Mandić, Jana Filko i Bruna Mihaljević iz Domenice;
  • plavi – Vito Andrijata iz Domenice te Lana Paska i Marko Škvarić iz Fortisa;
  • drugi plavi – Marija Pađan, Noa Paska i Marta Palijaš iz Fortisa;
  • žuti – Laura Bućan iz Domenice te Iva i Tea Škvarić iz Fortisa;
  • drugi žuti – Rea Jarnjević, Julijana Golubić i Niko Stojanović iz Domenice te Klara Oblak iz Fortisa.

Čestitke svima na položenim pojasevima, a sada nam predstoji turnir u katama i borbama Tanin Open koji će se održati 23. 04. u Sevnici, Slovenija.

U nastavku pogledajte detalj sa borbi na ispitu, a više fotografija možete pronaći na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia.

1