10. Europsko prvenstvo IKO Matsushima Kyokushinkaikan

Deseto po redu Europsko prvenstvo u kyokushin karateu za juniore i seniore u katama i borbama međunarodne IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije, održano je 28. i 29. 10. 2017. u Santa Suzanni, Barcelona, Španjolska.

Hrvatski ogranak ove organizacije na turniru je predstavljao Tomislav Božić iz samoborskog Fortisa koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio 3. mjesto u katama, dok je u borbama izgubio u prvom kolu od natjecatelja iz Bjelorusije.

1

U sklopu Europskog prvenstva održano je i Otvoreno prvenstvo Španjolske u borbama za kadete i mlađe juniore na kojem je Bruno Stojanović iz svetonedeljske Domenice osvojio 2. mjesto u teškoj kategoriji mlađih juniora.

2

Po završetku natjecanja održan je seminar koji je vodio predsjednik Organizacije Kancho Yoshikazu Matsushima, 9. Dan iz Japana i na kojem je sudjelovala naša kompletna ekipa u sastavu Bruno Stojanović, Tomislav Božić, senseji Ivica Stanić, Tomo Fabekovec i Vladimir Sekelj, senpai Natko Skukan i Ivica Brajdić.

3

Nakon seminara održan je ispit za majstorska zvanja pred komisijom koju su još činili Hanshi John Taylor, 9. Dan, dopredsjednik Organizacije iz Australije te Shihan Roman Szyrajew, 7. Dan, predsjednik sjevernoameričkog ogranka iz Kanade.

Iz Fortisa su tako za viša zvanja položili Natko Skukan za 2. Dan te Tomo Fabekovec za 4. Dan, a za 4. Dan položio je i Vladimir Sekelj iz Domenice.

4

Album fotografija pogledajte na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia.