IKO Matsushima zimski kamp – Topusko 2011

Zimski kamp hrvatskog ogranka IKO Matsushima Kyokushinkaikan-a održan je od 07. do 09. siječnja 2011. godine u Top termama Topusko.
Instruktori kampa su bili Sempai-i Vladimir Sekelj, 2. Dan, Branch chief IKO Matsushima Hrvatska te Ivica Stanić, 2. Dan, Tomo Fabekovec, 2. Dan i Marijana Dugač Sekelj, 1. Dan.
Gost instruktor Kampa bio je Shihan József Borza, 6. Dan, EKO Tehnički direktor i Branch chief iz Mađarske, koji je na Kamp stigao drugog dana u pratnji Sensei Karolya Marossya, 3. Dan i Sempai Sándora Gyenesa, 2. Dan.

Na slici: svi sudionici te instruktori kampa (fotograf Sensei Marossy)

topusko_2011_slika1

Kamp je tematski jednim dijelom bio usmjeren prema usvajanju osnovne tehnike baratanja sa nunchakama. Tako su svi polaznici na kraju usvojili i jednu katu sa nunchakama te se okušali u korištenju nunchaka u samoobrani.

Na slikama: trening sa nunchakama

topusko_2011_slika2 topusko_2011_slika3

Drugim je dijelom Kamp bio usmjeren na napredniju tehniku karatea sukladno pojasevima kroz kihon, kate i kumite. Limači su učili Pinan sono ichi, dok su kadeti uvježbavali kate do Pinan sono yon, a juniori i seniori Gekisai dai, Yantsu i Tsuki no katu.
Održano je ukupno 6 treninga u 3 uzrastne kategorije od limača do seniora. Prva tri treninga održali su naši instruktori: petak poslijepodne nunchaku, kihon i kata trening, subota ujutro kondicijski, a prijepodne nunchaku i kumite trening.

Na slikama: trening limača sa Sempai Tomom i Sempai Marijanom, trening kadeta sa Sempai Vladom i trening juniora i seniora sa Sempai Ivicom

topusko_2011_slika4    topusko_2011_slika5 topusko_2011_slika6

 

Na slikama: ranojutarnji trening i pokušaj ”mrtvog dizanja” debla te limači i kadeti u praskozorje

topusko_2011_slika7 topusko_2011_slika8

topusko_2011_slika9

Na slici: grupna slika nakon jutarnjeg treninga

topusko_2011_slika12

Po dolasku, Shihan Borza je započeo trening sa svim grupama te potom preuzeo juniore i seniore sa kojima je održao ukupno tri treninga: subotnji poslijepodnevni kihon i kata trening, nedjeljni jutarnji kondicijski te potom prijepodnevni kumite trening.

Na slici: prvi trening u subotu poslijepodne sa Shihan Borzom

topusko_2011_slika13

Na slici: jutarnji kondicijski trening sa Shihan Borzom započet sa svima, a koji su do kraja odradili i naši stariji kadeti

topusko_2011_slika14

Na slici: kumite trening juniora i seniora sa Shihan Borzom

topusko_2011_slika15

U subotu navečer, Shihan Borza je održao i jedan trening za naše Sempai-e.

Na slici: Sempai na treningu, u društvu Shihan Borze i Sensei Marossya te Sempai Gyenesa

topusko_2011_slika16

Pored treninga sa Shihan Borzom te treninga sa nunchakama, dnevno i noćno kupanje na vanjskom bazenu za najmlađe sudionike bio je poseban doživljaj. No, ne samo za njih; uživali su svi.

Na slici: zabava i opuštanje na bazenu po danu i po noći

topusko_2011_slika17 topusko_2011_slika18

 

Poseban doživljaj je bio i posjet Muzeju Domovinskog rata u Turnju pokraj Karlovca koji je upriličen na putu u Topusko, a po dolasku i smještaju u hotelu Toplica, sudionici Kampa razgledali su i samo mjesto Topusko.

Na slici: Muzej Domovinskog rata u Turnju

topusko_2011_slika19

Ovako je bilo na IKO Matsushima zimskom kampu Topusko 2011, a kako će biti na slijedećem, doživite sami, Osu!