IKO Matsushima ljetni kamp – Duga Uvala 2010

IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska održao je od 13. do 20. srpnja 2010. u Dugoj Uvali sada već tradicionalni ljetni trening kamp za djecu i mlade.

Na slici: jutarnji trening uz more

slika1

Odrađeno je ukupno 14 treninga različite usmjerenosti, a glavni cilj kampa bio je usvajanja novih kata odnosno zadanih formi.

Na slikama: prijepodnevni trening kata

slika2 slika3

slika4

Za trening su pored natkrivenog borilišta sa tatami podlogom korišteni i svi ostali lokaliteti koje nudi odmaralište Cvrčak, ali i cijela prekrasna Duga Uvala – njeni parkovi i šumske staze, dijelom pješčana, a dijelom stjenovita obala te kristalno bistro more.

Na slici: sa jutarnjeg treninga za kadete i juniore sa Sempai Ivicom

slika5 slika6

 

Kako je natjecateljska sezona Hrvatskog kyokushinkai saveza za nama, prilika je bila započeti sa ovakvom vrstom priprema za narednu sezonu. Usvajanjem novih kata na trening kampu i osobnim usavršavanjem tijekom ljetnih treninga u svojim klubovima, naši članovi će imati priliku pripremiti se za slijedeću natjecateljsku sezonu koja uključuje i natjecanja u katama.

Od izvan trenažnih aktivnosti, cjelodnevni program kampa bio je ispunjen jutarnjim i poslijepodnevnim kupanjem sa školom plivanja za slabije plivače te sa usavršavanje tehnike plivanja za one bolje, različitim radionicama nakon ručka i večernjim zabavnim programom.

Na slikama: dolazak na plažu, odbojka u moru i vožnja na pedalini te pogled na uvalu

slika7 slika8

 

slika9 slika10

U kreativnoj radionici izrađivane su figure od školjaka te su polaznici kućama ponijeli originalne suvenire. Ova radionica je organizirana od strane naših voditelja i u nju su se uključila i djeca iz ostalih grupa koje su ljetovale u odmaralištu Cvrčak, inače u vlasništvu ustanove Vladimir Nazor iz Zagreba, a poseban interes pokazali su za trening samoobrane koji su za njih upriličili naši juniori. Naši polaznici su se uključivali i u radionice ostalih grupa, a posebno zanimljive su bile one glazbene i plesne. Glazbe i plesa nije nedostajalo niti u večernjem programu vođenom od strane animatora odmarališta koji je svaku večer nudio tematska natjecanja od karaoka i plesa do najluđih frizura i igara bez granica.

Na slikama: izrada figura od školjaka, ples i igre bez granica te tečaj samoobrane

slika11 slika12 slika13 slika14

Na putu do Duge Uvale upriličen je kraći izlet u Fužine kojim je dopunjeno cijelo ovo svojevrsno ljetovanje kroz trening kamp čija je zadaća bila da se djeca vrate kućama sretna i zadovoljna, ispunjena novim znanjima i vještinama te širih vidika i bogatija za nova prijateljstva.

Na slikama: izlet u Fužine na putu do Duge Uvale

slika15 slika16 slika18 slika7

Reportažu sa ovog kampa pogledajte i na IKO Matsushima web stranicama pod Branch news 2010: www.kyokushin-matsushima.jp

Album fotografija pogledajte na našem FB profilu: Karate Kyokushinkai Croatia.

Ovako je bilo na IKO Matsushima ljetnom kampu – Duga Uvala 2010, a kako će biti na slijedećem, doživite sami.

OSU!