12. EKO Matsushima ljetni kamp – Zadar 2021

  1. Europski ljetni kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan održan je u Zadru, od 29. srpnja do 2. kolovoza 2021.

2 - In front of Church of St. Donatus (2)

Na kampu je sudjelovalo 73-oje sudionika iz 13 zemalja: Belgije, Danske, Estonije, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, SAD-a, Srbije, Španjolske, Ukrajine i Hrvatske.

 

Glavni instruktor bio je Shihan Klaus Rex, 7. Dan, predsjednik EKO Matsushima i branch chief odnosno čelnik podružnice za Dansku. Osim njega, svoje znanje u 5 dana i 14 treninga podijelili su:

– Shihan Marc Van Walleghem, 7. Dan, BC iz Belgije

– Shihan Sergey Lukyanchikov, 6. Dan, potpredsjednik EKO-a i BC iz Ukrajine

– Shihan Zsolt Toth, 6. Dan, BC iz Mađarske

– Shihan Imre Gyarmati, 6. Dan, iz Mađarske

– Shihan Zoltan Orehovszki, 5. Dan, BC iz Mađarske

– Shihan Karoly Veress, 5. Dan, iz Mađarske

– Shihan Jon Campbell, 5. Dan, BC iz SAD -a

– Shihan Henrik Rosager, 5. Dan, BC iz Danske

– Sensei Sergey Doronin, 4. Dan, aktualni europski prvak u srednjoj kategoriji i svjetski viceprvak u srednjoj kategoriji iz Ukrajine

– Sensei Holly Campbell, 4. Dan, iz SAD-a

 

Gosti na kampu bili su članovi hrvatske podružnice IBK-a iz kluba Mas. Oyama Strmec pod vodstvom Hanshija Mladena Šančića, 8. Dan i Hanshija Zvonka Samaržije, 8. Dan koji su bili u svojstvu gostujućih instruktora na kampu.

 

Izvrsna pozicija smještaja omogućila nam je da na samo 10 minuta hoda budemo na svim zanimljivim mjestima: gradske plaže, gradskog parka, sportskih dvorana, centra grada, itd.

 

Jutarnji treninzi od 7 do 8 sati uz trčanje, kihon, istezanje i meditaciju održani su na gradskim plažama.

Ido geiko, kata (standardizacija & bunkai) te yakusoku kumite treninzi održani su u Gradskom parku od 10 do 11:30.

Treninzi kumitea održani su od 16 do 17:30 sati u dvije sportske dvorane. Bili su usmjereni na specifičnu pripremu motoričkih sposobnosti i tehničko-taktičku pripremu za natjecanje u kumite-u u različitim kategorijama. Posljednji dio treninga bio je usmjeren na samoobranu.

Osim toga, Shihan Lukyanchikov održao je trening od 5:30 do 7 ujutro izvodeći bo, nunchaku i tonfa kate.

 

Nakon večere održan je sudački seminar te sastanci instruktora i čelnika podružnica. Sastavljen je EKO kalendar za 2022. godinu s aktivnostima koje su čelnici podružnica već imali u planovima za sljedeću godinu.

 

Dan test održan je u nedjelju, 1. kolovoza, gdje je čelnik makedonske podružnice Kosta Nestorov Ivelić položio za 3. Dan. Nakon ispita održan je sayonara party do dugo u noć.

 

Za kamp su izrađene majice i šalice s fotografijama Kanchoa Matsushime kada su on, gospođa Mikiko i Hanshi Taylor posjetili Zadar 2011. godine.

 

Uz zahvalu instruktorima i polaznicima na doprinosu što je ovaj kamp prošao tako dobro, posebnu zahvalu upućujemo shihanu Rexu na pomoći u pripremi Kampa. Također, veliku zahvalu upućujemo našim donatorima te vodstvu, trenerima i članovima klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor na trudu i strpljenju posebno iz razloga u kojoj situaciji oko korona virusa je kamp održan.

 

Vjerujemo kako će ovaj kamp ostati u lijepom sjećanju svim sudionicima još dugo vremena.

 

Više fotografija sa Kampa možete pronaći na FB profilu Karate Kyokushinkai Croatia.

 

Osu!