VI. Zemplén kup – Sátoraljaújhely, Mađarska

Šesti po redu Zemplén kup održan je 26. veljače 2011. u mađarskom gradu Sátoraljaújhely na sjeveroistoku Mađarske nedaleko granice sa Slovačkom u organizaciji Oyama Karate Kyokushin Hungary. Domaćin turnira bio je Sensei Orehovszki Zoltán, 4. dan i Sátoraljaújhely Kyokushin Karate Sportegyesület. IKO Matsushima Hrvatska i Hrvatski kyokushinkai savez na ovom su natjecanju predstavljali članovi KKK ”Domenica” Sveta Nedelja: Ivan Turčin, Lucijan Barać, Dora Mlinarić, Ante Bulaja i Emil Šikac. Ivan Turčin i Lucijan Barać nastupili su u teškoj kategoriji starijih kadeta gdje je Ivan osvojio 1., a Lucijan 2. mjesto. Dora Mlinarić je nastupila u teškoj kategoriji starijih juniorki i zauzela 3. mjesto. Ante Bulaja i Emil Šikac nastupili su u teškoj kategoriji stariji juniora, gdje je Ante osvojio 3. mjesto.

Na slici: Sempai Ivica Stanić, Lucijan Barać, Ivan Turčin, Emil Šikac, Dora Mlinarić, Ante Bulaja i Sempai Vladimir Sekelj nakon natjecanja

6_zemplen_slika1

Naša delegacija upotpunjena sa tatama Nikom Baraćem i Mladenom Šikcem, na put je krenula iza 10 sati u petak, 25. 02. 2011. Nakon 7 sati vožnje i prolaska kroz Budimpeštu i vinorodni kraj područja Tokaj, delegacija je stigla pred pansion u Sátoraljaújhelyu.

Trening regeneracije prije večere pomogao je našoj ekipi kako bi se opustili nakon puta.

Na slikama: sa treninga po dolasku

6_zemplen_slika2 6_zemplen_slika3

Turnir je započeo natjecanjem u katama i preliminarnim borbama, a u 13 sati, nakon ceremonije i službeno je otvoren ”VI. Zemplén kup”.

Na slikama: sa otvaranja natjecanja

6_zemplen_slika4 6_zemplen_slika5

Svi naši natjecatelji prikazali su dobru borbu. Dora Mlinarić odlično je parirala iskusnijim protivnicama, od kojih je jednu borbu izgubila nakon neriješenog produžetka (obje po osvojen wazari) i razlike na vagi od 3,5 kg u korist protivnice.

Na slikama: Dora Mlinarić (bijela kaciga)

6_zemplen_slika6 6_zemplen_slika7

Nakon odustajanja dvojice natjecatelja, u finalu su se našli Ivan Turčin i Lucijan Barać, a međusobni duel završio je u korist Ivana.

Na slikama: Ivan Turčin (na prvoj slici desni) i Lucijan Barać (na drugoj slici desni)

6_zemplen_slika8 6_zemplen_slika9

Emil Šikac za protivnika je imao 28 kg težeg mađarskog borca od kojeg je izgubio odlukom sudaca tek nakon produžetka.

Na slikama: Emil Šikac (na prvoj slici lijevi i na drugoj desni)

6_zemplen_slika10 6_zemplen_slika11

Sa istim protivnikom i uz isti ishod, borio se i Ante Bulaja, ali tek nakon dvojice Mađara od kojih je jednog pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon produžetka, a izgubio od pobjednika u kategoriji.

Na slikama: Ante Bulaja (na obje slike desni)

6_zemplen_slika12 6_zemplen_slika13

 

Dok su još trajale borbe seniora, proglašeni su najuspješniji natjecatelji u katama te u borbama mlađih kategorija.

Na slikama: Ivan i Lucijan te Dora i Ante na postolju

6_zemplen_slika14 6_zemplen_slika15 6_zemplen_slika16

Na put kući, naša delegacija je krenula nešto iza 16 sati i u Svetu Nedelju stigla oko 22:30.

Na slikama: na našoj strani granice i doček kod OŠ Sveta Nedelja

6_zemplen_slika17 6_zemplen_slika18

 

Pored dobrog nastupa i uz osvojene medalje, ovaj turnir je i dobar uvod u domaća natjecanja kroz Hrvatsku kyokushinkai ligu, a koja sezonu 2011. započinje turnirom u Sisku, 19. ovog mjeseca.

Album fotografija pogledajte na našem FB profilu: Karate Kyokushinkai Croatia.

OSU!